Kesä 2018

Ray Cooney:

Munaako herra ministeri?

(Out of Order)

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Ohjaus: Lauri Ketonen ja Mona Lehtola

Suomennos: Pentti Järvinen

Rooleissa:

REINO VILJANEN, kauppa- ja teollisuusministeri: Mika Sjöblom
JUKKA-PEKKA PETÄJÄ, ministerin erityisavustaja: Teemu Sjöblom
HOTELLIN JOHTAJA: Antero Rapakko
TARJOILIJA: Tuire Erholm
MARINA, siivooja: Mimmi Marttila
JANE VIRTA, oppositiopuolueen eduskuntaryhmän sihteeri: Suvi Teeri
RUUMIS, salapoliisi: Lasse Marttila
RENNI, neiti Virran avomies: Matias Kummila
SIRKKA-LIISA VILJANEN, ministerin vaimo: Johanna Sillgren
MINNA FORSS, sairaanhoitaja: Ulla-Maija Luotonen

Ääniajot: Ida Leppänen ja Elviira Heijari

Kesällä 2018 Suviteatterissa jatkettiin omaksuttua brittifarssien linjaa. Ray Cooneyn maailmanmenestyksen saavuttanut Munaako herra ministeri? (Out of Order) sai siis valloittaa myös Pyhämaan. Edellisen vuoden Täydellisiä häitä vielä enemmän tilannekomiikkaan ja näyttämötoimintaan perustuva teksti vaati esittäjiltään paljon, mutta paljon myös saatiin aikaan, ainakin kiittävän palautteen ja vakuuttavan katsojamäärän perusteella.

Tarinassa kauppa- ja teollisuusministeri Reino Viljanen (Pyhämaassa Mika Sjöblom) on päättänyt viettää salaista lemmeniltaa suurimman oppositiopuolueen eduskuntaryhmän sihteerin Jane Virran (Suvi Teeri) kanssa. Pahaksi onneksi illan vain ilmestyy pilaamaan myöhemmin salapoliisi Riipiseksi (Lasse Marttila) paljastuva miehen ruumis, joka löytyy salasuhteelle varatun hotellisviitin ikkunalaudalta. Vaimoaan ja skandaalia pelkäävä ministeri ei tietenkään voi ilmoittaa löydöstä poliisille, joten ruumiista on päästävä eroon. Tässä saa luvan auttaa ministerin poliittinen erityisavustaja Jukka-Pekka Petäjä (Teemu Sjöblom), joka saa tehtäväkseen kuskata kuukahtaneen miehen piiloon puistoon jonkun muun löydettäväksi. Pahaksi onneksi vain ruumis ei pysy kuolleena, ikkunan välissä alkavat taintua muutkin, ja hotellihuoneeseen ryntäävät niin ministerin vaimo Sirkka-Liisa (Johanna Sillgren), Janen mies Renni (Matias Kummila) kuin Petäjän äidin sairaanhoitaja neiti Forss (Ulla-Maija Luotonen). Syntyy farssikeitos, jossa langat eivät ole lopulta enää hahmoista kenenkään käsissä.

Farssin tarkka ajoitus tuotti haastetta harrastajanäyttelijöiden harjoituksiin, mutta lopulta esitys saatiin vakuuttavan luistavaan kuosiin. Oman haasteensa toivat myös ohjaajaksi pyydetyn Lauri Ketosen aikataulut, jotka johtivat siihen, että Mona Lehtola tuli hänen parikseen näytelmän puikkoihin. Hyvin ohjaajat kuitenkin sovittivat näkemyksensä yhteen, eivätkä näyttelijät monessakaan kohtaa joutuneet pohtimaan risteäviä ohjeita. Onnistuneen lopputuloksen saattoi lukea myös katsojamäärästä. Vaikka edellisen vuoden huipputasoon ei ihan päästykään 2500 katsojan ylitys on Pyhämaassa aina varsin loistava vuosi. Takana on siis teatterin historian menestyksekkäimmät kaksi peräkkäistä vuotta.

Pyhämaan Nuorisoseuran sosiaalinen näyttämö!

Facebookissa

  • facebook.com/Suviteatteri

  • .


    Instagramissa

  • @pyhamaansuviteatteri
  • © 2024 Pyhämaan Nuorisoseuran näyttämö . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.