Kommentteja Diivoista

Pyhämaan Suviteatterissa katsoja on perinteisesti tottunut nauttimaan monipuolisesta musiikista ja hykerryttävistä sattumuksista. Tämä vuosi tekee poikkeuksen, osittain. Hykerryttäviä tilanteita ja nauruhermoja kutkuttavia sattumuksia lavalla toki nähdään mutta musiikista on tällä kertaa luovuttu ja näytelmäkin on ensi kertaa käännösteksti.

Toki kestää tovin ennen kuin katsojan korva tottuu näytelmän nimiin […] mutta äkkiä vauhdikas esitys viekin katsojat mukanaan

Pitkään Pyhämaassa ohjannut Tuire Erholm on palannut puikkoihin yhdessä Teemu Sjöblomin kanssa. Parivaljakon yhteistyö on toiminut ilmeisen onnistuneesti, sillä haasteellisen komedian palaset ovat loksahtaneet hyvin paikoilleen.

Hyvin harjoiteltua työtä kelpaa esittää. Roolituksiin ohjaajat ovat löytäneet juuri oikeat henkilöt. Veljekset Mika ja ilmiömäisen muuntautumiskykyinen Teemu Sjöblom epäonnistuneina Shakespeare-näyttelijöinä ja perintöä jahtaavina koijareina tekevät jälleen kerran mahtavaa jälkeä.

Soile Nurmikko kuoleman portteja kolkuttavana röuvana on ihastuttava. Suvi Teeri valloittaa pilkesilmäisenä Audreyna ja Kirsi Elo naimisiin menossa olevana Meginä.

Mirja Kauppila-Laine, Länsi-Suomi (Pyhämaassa perinnön perässä, L-S 5.7.2016)

Pyhämaan Suviteatterissa huuhdellaan tänä kesänä ajan saatossa jämähtämään päässeet sukupuoliroolit […] Diivat on dramaattisten daamien eli vahvojen nais-, ja yhtä lailla myös näennäisnaishahmojen koreaa karkelointia.

Diivat on ennemminkin vapaamielisen vauhdikas hömppäfarssi, ja sellaisena se Pyhämaassakin toimii vallan mallikkaasti.

Koko Suviteatterin esiintyjäkaarti vetäisee roolinsa oikein isosti yli. Mikään näissä hahmonvedoissa ei ole kiinni todellisuudessa taikka lähelläkään realismia, mutta se onkin homman juju.

Vain muutaman näyttelijän vahvuudella pyörivän Suviteatterin tulkinta Diivoista on sopivan kompakti ja tapahtumarikas kesäillan viihdyke.

Artturi Raukunen, Vakka-Suomen Sanomat (Miehet mekoissa miljoonan dollarin tähden, V-SS 5.7.2016)


Diivat

Pyhämaan Nuorisoseuran sosiaalinen näyttämö!

Facebookissa

  • facebook.com/Suviteatteri

  • .


    Instagramissa

  • @pyhamaansuviteatteri
  • © 2024 Pyhämaan Nuorisoseuran näyttämö . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.