Kommentteja Vaimokkeesta

Pyhämaan suviteatterissa luotetaan tänä kesänä varmaan klassikkoon ja kipakkaan sanailuun, kun rakkauden solmuja auotaan kesän näytelmässä Vaimoke. Viimeisen sanan sanoo nainen ja mies on hiljaa kuin käki talvella.

Näistä lähtökohdista voi syntyä vain kissa ja hiiri -leikki, joka pyhämaalaisittain sujuu kelpo tyylillä.

Asetelma on kieltämättä herkullinen ja Suvi Teeri kipakkana Kirstinä onnistuu vakuuttamaan katsojan. Replikointi on luontevaa ja ilmeetkin viestivät, ettei keskikoulunsa 20-vuotiaana kesken lopettanut nainen ole sortumassa hurmuriagronomin pauloihin. Ainakaan heti.

Aito pyrkimyksissään on myös Mika Sjöblom Esko Latvana, joka luottaa enemmän suoraan toimintaan kuin turhiin sanoihin.

Kokeneet näyttelijät kantavat teosta eteenpäin. Myös suviteatterin ensikertalaiset suoriutuvat mallikkaasti[…]

Uusi pyörivä näyttämö toi lisäpotkua lavastukseen, kun katsoja siirtyi hujauksessa lukkarin talolta herrainklubille ja takaisin.

– Mirja Kauppila-Laine, Länsi Suomi (Suvi ja Mika, Pyhämaan Ansa ja Tauno. L-S 7.7.2014)

Pyhämaan Nuorisoseuran Suviteatteri toi sunnuntaina ensi-iltaan vanhan klassikon, Hilja Valtosen Vaimokkeen. Jo ensi silmäys näyttämölle lupasi hyvää, vastavalmistunut pyörivä näyttämö hienoine äänentoistolaitteineen kertoi, että ajan tasalla ollaan. Katettu katsomo valmistui jo aikaisemmin.

Pyhämaan Vaimokkeen on ohjannut Teemu Sjöblom, joka on tehnyt hienon työn. Hänen ansioitaan lisää se, että mies vetää ison roolin myös näyttämöllä – ja hyvin vetääkin.

Pyhämaan suviteatterilaisilla riittää kaikupohjaa, taitoa on. Vaikka Vaimokkeessa on mukana useita uusia kykyjä, kokemuksen puute ei häiritse. Kokeneet konkarit nimittäin kantavat näytelmää juohevasti edelleen […]

Suvi Teeri vaimokkeen roolissa tekee melkoisen työn. Rooli on iso, nainen on näyttämöllä lähes koko ajan, puhetta suorastaan tulvii ja hymy hyytyy vain tarpeen sitä vaatiessa. Mika Sjöblom sankarin roolissa ei esittelyjä kaipaa, takuutyötä häneltäkin. Kokonaisuutena Suviteatterin Vaimoke on mukavaa suvihuvia, lisäansiot tulevat kaupan päällisinä.

– Arja-Liisa Heilä, Laitilan Sanomat (Pyhämaan Vaimoke räjäyttää potin. LS 8.7.2014)

 

Näytelmää pitää koossa pääpari, Kirstiä näyttelevä Suvi Teeri ja Eskoa näyttelevä Mika Sjöblom. He selviävät rooleistaan erinoimaisesti, Suvi eloisana ja sanavalmiina 1930-luvun uuden ajan naisena ja Mika vähän jäyhempänä miehenä, joka ei lopulta taida ollakaan sellainen kylän Don Juan kuin puhutaan.

Kirstin äitinä Ulla-Maija Luotonen on nasevan topakka ja hysteerinen, tilanteen mukaan. […] Liisa-siskoa näyttelevä Marjaana Hoikkala on lavalla kuin kotonaan.

Näytelmän ohjannut Teemu Sjöblom on hyvä yhden sisaren kenraalimaiseen tapaan ärrää sorauttavana upseerimiehenä

Ohjaus on sujuvaa pyhämaalaiseen tapaan ja kaikki meni ensi-illassa hienosti. Näyteelijäkunnan uudistuminen kyllä näkyy, mutta keskeisten henkilöiden erinomainen työ tekee Suviteatterin kaksituntisesta jälleen kokemisen arvoisen.

– Jussi Arola, Uudenkaupungin Sanomat (Mies on luotu naisen narriksi. US 8.7.2014)


Vaimoke

Pyhämaan Nuorisoseuran sosiaalinen näyttämö!

Facebookissa

  • facebook.com/Suviteatteri

  • .


    Instagramissa

  • @pyhamaansuviteatteri
  • © 2024 Pyhämaan Nuorisoseuran näyttämö . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.